PuurSterk is opgericht door Personal Trainer Rooske van der Veek. “Omdat ik mensen graag intensief wil begeleiden in het sporten, om zo lang mogelijk en zo goed mogelijk van sport te kunnen genieten.”.

Na de opleiding voor gym docent aan de Hogeschool van Amsterdam afgerond te hebben, heb ik de opleiding fysiotherapie aan de Hogeschool van Utrecht afgerond. Hierna en tijdens de opleidingen heb ik ervaring opgedaan in het lesgeven op sportscholen en daarbuiten; bodypump, spinning, bootcamp, fitness instructeur, turntrainster en buitensportinstructeur.
In de fysiotherapie heb ik 6 jaar gewerkt op verschillende locaties, revalidatiecentrum, rugcentrum en bij een praktijk die aangesloten is bij een sportschool. Hierdoor heb ik een brede kijk op het menselijk bewegen gekregen.

Naast het breed kunnen trainen, behandelen en coachen van mensen heb ik ook een brede eigen sportervaring. In jonge jaren turntrainingen tot wedstrijdniveau, atletiek, paardrijden, jazz ballet en tennis. Op dit moment ligt mijn passie bij de survivalsport en loop ik hier sinds kort wedstrijden in.  Eens per jaar wil ik nog wel eens meedoen met een adventure race, een combinatie van kaartlezen, mountainbiken, hardlopen, kanoën etc gedurende een aantal uur. Dit zijn takken van sport waarbij alle aspecten van bewegen ook weer moeten kloppen.

Kortom hierdoor weet ik ook hoe het is om verschillende sporten uit te oefenen op zowel topsport niveau als op recreanten niveau.

Waarom coaching van het bewegen en de gezondheid

Gedurende mijn werk in de fysiotherapie, kwam ik erachter dat er vaak een groot gat zit tussen het kunnen deelnemen aan sportactiviteiten en het moment dat iemand klachtenvrij is of net weer op conditie is. Hoe moet je je sport of het sporten in de sportschool weer oppakken, zonder dat je te hard van stapel loopt en waar let je op in de reacties vanuit je lijf.

Maar ook de drempel om juist te gaan bewegen of te gaan sporten is voor sommige mensen erg groot. Allemaal fit uitziende mensen in de sportschool, alsof je fit moet zijn om te gaan sporten. Dat is natuurlijk niet zo, maar wel vaak de gedachte. En dan het struikelblok, je wordt ouder, vroeger kon je zoveel of wilde je lijf nog meewerken, maar nu opeens niet meer.

Hoe je daarmee omgaat en hoe je weer leert om lekker te bewegen, dat is iets wat ik je graag uitleg, maar vooral laat ervaren!

Meld je nu aan!

Vul de anti-spam code hierboven in

Contact informatieRooske Van der Veek
Athletic Personal Trainer
06-12548680
rooske@puursterk.nl