Athletic training is een vorm van begeleiding en training die in Amerika al langer wordt toegepast. Athletic trainers zijn daar de belangrijkste schakels tussen de coaches/trainers/fitnessbegeleiders van sporters (of recreatie sporters) en de fysiotherapeuten. Zij zorgen ervoor dat mensen na een blessure of na lang niks gedaan te hebben op een verantwoorde manier weer kunnen deelnemen aan hun sport of dat wat ze in het dagelijks leven doen. Dat wat er is opgebouwd bij de fysiotherapie is  genoeg om een aantal weken weer te kunnen sporten of te bewegen zonder klachten, maar wat er gebeurd is dat mensen weer terugvallen omdat het niet genoeg was voor langere termijn of het niet kunnen volhouden om consequent de “zwakke plek”te trainen. Daarnaast is het sportniveau te hoog om na een lange periode stilzitten weer mee te kunnen doen met als gevolg blessures op een andere locatie.

Een athletic trainer kan training geven en inzicht geven net zoals een fysiotherapeut, maar is daarnaast ook een sporttrainer die iemand kan begeleiden op alle vlakken die belangrijk zijn om sterker te worden. Oftewel ze zijn in staat om het totaal plaatje te trainen. Voeding kan daarbij ook een rol spelen.

PuurSterk  lanceert Athletic training in Nederland!

Mijn ervaring vanuit de fysiotherapie en de sportwereld heeft laten zien dat er een grote groep is die moeite heeft om sterk genoeg te blijven na een blessure die net hersteld is of maar niet sterk genoeg wordt omdat de blessure ook andere factoren beïnvloed zoals de algehele conditie en daardoor een neerwaartse spiraal veroorzaakt. En daarnaast een grote groep die lang of nog nooit gesport heeft en niet kan meekomen met het huidige sportaanbod in de sportschool en daardoor blessures kan creeeren.

PuurSterk staat dan ook voor technisch goed leren bewegen, meetbaar door middel van testen en daardoor doelgericht en aansluitend op iemands niveau, plezier in bewegen en inzicht geven in hoe jij om moet gaan met jouw lijf!

Bekijk nu onze Athletic Trainingen of een van de Trainingsprogramma’s

Meld je nu aan!

Vul de anti-spam code hierboven in

Contact informatieRooske Van der Veek
Athletic Personal Trainer
06-12548680
rooske@puursterk.nl